Simpel Solutions

De Titanic werd gebouwd door professionals, de Ark van Noah door amateurs. Je hoeft geen raktettechnologie te hebben gestudeerd om een website te kunnen maken.

Alles wat er nodig is gezond verstand, een paar meter tekst en een paar foto's om de zaak op te leuken. En een kop koffie wil ook nog wel eens helpen.

KISS!

het kiss principeKISS = Keep It Simple Silly!

Zoals Einstein ooit eens opmerkte:

"Maak de zaken zo simpel als mogelijk maar niet simpeler dan dat"

Een uitspraak die veel webmasters en vooral de nerds van dienst boven hun bed zouden moeten hangen. Sommige mensen kunnen met 1 regel script een functie creƫren waar anderen een hele pagina voor nodig hebben. Maar ook sommige software weet van wanten. Met name Microsoft varianten maken een broncode lezen tot een oefening algebra. Geen wonder dat sommige bots het dan laten afweten en de pagina's domweg niet indexeren.

Veel websites worden dan ook gebouwd ter meerdere eer en glorie van de webmaster in plaats van dat ze in dienst van het doel worden gesteld. Aangezien echter de meeste opdrachtgevers geen letter code kennen, komt men er in het algemeen mee weg en krijgt men een vette rekening betaald. Een simpel digitaal visitekaartje op internet wordt dan met een loodzware toepassing als Drupal gebouwd. Dat is zoiets als een vrachtwagen kopen om een pakje boter te vervoeren.

Voor alles wat je wilt doen op internet is vaak een simpele oplossing voor. De kunst is om weg weg te blijven bij de geeks en nerds met hun 'professionele' en 'geavanceerde' oplossingen en te zoeken naar de afkortingen. Bedenk dat de Ark van Noah door amateurs werd gebouwd en de Titanic door professionals.  Kijk naar hetgeen u wilt bereiken want niet alles wat mogelijk is, is ook altijd wenselijk. Zoek vooraleerst de eenvoud en bouw die Ark eerst eens en zorg dat het ding drijft. De toeters en bellen komen later wel eens.

Wij bieden eenvoudige oplossingen die vaak met een een kopieer en plakwerk zijn te integreren. Wij zoeken altijd eerst oplossingen binnen HTML en CSS alvorens we naar Java of PhP grijpen. Deze website is bijvoorbeeld gebouwd met een CMS dat  Get Simple heet, ik bedoel maar. Uiteraard had ik ook een flashy website kunnen neerpoten maar die zou het doel voorbij zijn geschoten. Want het enigste dat we doen is informatie verstrekken en oplossingen aanreiken. En gezien de omvang ervan wil ik snel en effectief die informatie toevoegen anders gaat dit eeuwen duren. En dan ga ik me niet vermoeien om elke pixel op de goede plek te krijgen.

Vorige pagina