Simpel Solutions

De Titanic werd gebouwd door professionals, de Ark van Noah door amateurs. Je hoeft geen raktettechnologie te hebben gestudeerd om een website te kunnen maken.

Alles wat er nodig is gezond verstand, een paar meter tekst en een paar foto's om de zaak op te leuken. En een kop koffie wil ook nog wel eens helpen.

tijd

Tijd is een illusie volgens Einstein. Zal best maar als ik na een beetje prutsen op deze website op de klok kijk, is het meestal een stuk later dan ik dacht. En de wekker gaat elke morgen tot echt wel op tijd af! M.a.w. als je websites wilt gaan bouwen zul je tijd mee moeten brengen. Want ik ben Yomanda niet en ik kan u de kennis niet instralen.

Het is net als met software, je kunt het programma wel downloaden maar de kennis ervoor om er mee te kunnen werken niet. En dan nog. Creativiteit is niet aan te leren. Waar de ene de meest fantastische zaken kan bouwen met simpele software kan de ander met de meest uitgebreide software nog geen kerstkaart produceren. Geef Ronaldo een voetbal of geef hem mij er eentje, ik bedoel maar. Ik kan er tegen aan schoppen en hopelijk gaat die bal dan ergens naar toe. Veel verder dan dat kom ik niet.

Maar misschien als ik hard zou werken en veel tijd in training e.d zou stoppen lukt het me vast wel om een bal tussen de doelpalen te werken. Zo gaat het helaas soms ook met website bouwen. Een webshop kan ik binnen een paar minuten voor u neerzetten, geen probleem. Dat is alleen maar een stukje software. Om vervolgens die webshop te vullen en aan de man te brengen, is heel ander paar mouwen. Dat vergt vele uurtjes werk, veel leeswerk en veel koffie (of Red Bull) om tot uw doel te geraken.

Een website bouwen met behulp van een CMS als waar deze website mee is gebouwd, valt best wel mee. De reden waarom ik het ook zo doe want ik heb geen tijd om het old skool met een windowskladblocje bit by bit op te zetten. Bovendien heb ik geleerd dat je beter een goed idee kun kopiƫren dan een slecht idee zelf bedenken. En dat is een beetje waar deze website dan ook op drijft. Ideetjes die kopieerbaar zijn.

Om te weten welke bij u en uw concept passen moet u willen lezen wat ik schrijf. Want wat ik ook geleerd heb is dat je beter een uurtje kunt lezen en een kwartiertje kunt bouwen dan meteen beginnen te bouwen om een paar uur later tot de ontdekking te komen dat het niet werkt. Sommige mensen leren niet van hun fouten, anderen wel. Maar de slimste mensen leren van andermans fouten. En dan is het handig als die ander ze allemaal op schrijft, bij deze dus. U hoeft het enkel maar te lezen.....

Vorige pagina