Simpel Solutions

De Titanic werd gebouwd door professionals, de Ark van Noah door amateurs. Je hoeft geen raktettechnologie te hebben gestudeerd om een website te kunnen maken.

Alles wat er nodig is gezond verstand, een paar meter tekst en een paar foto's om de zaak op te leuken. En een kop koffie wil ook nog wel eens helpen.

Readme1st

Deze website is net als Google; je zoekt iets en je vindt van alles behalve dat wat je zoekt. Je moet dan ook niet op alles klikken wat je ziet!

Als ik deze website ooit af krijg dan zal er waarschijnlijk een hoop op staan waarvan ik niet meer weet dat ik het geschreven heb. Ook zonder dat ik mijn bovenkamer aan Alzheimer verhuurd heb.

Deze website is zoveel mogelijk thematisch opgebouwd met de mogelijkheid tot intuïtief klikken. Dat wil zeggen dat we een boomstructuur navigatie hebben en met links binnen die pagina zoveel mogelijk doorverwijzen naar aanverwante informatie of meer info over het onderwerp.

Het is geen leerboek en het is geen encyclopedie. En u hoeft er ook geen examen voor te doen. Maar het is ook geen roman al doe ik mijn best om het niet al te stijfjes te schrijven. Bovendien ben ik nogal duidelijk. Nederlands duidelijk, niet belgisch. En heb ik het langzaam geschreven zodat u het ook langzaam kunt lezen.

Het hoeft dus niet in 1 avondje allemaal gelezen worden. Bookmark gewoon (Ctrl+D) de pagina die u het laatst bezocht heeft en kom terug als u meer wilt weten. Probeer niet alles te onthouden want u krijgt geheid last van informatie-overflow. Zie het menselijk brein als een spons. Als het teveel opneemt, druppelt het aan de onderkant er zo weer uit.

Ook als u iets niet meteen begrijpt. Ik heb uren gebouwd aan websites waarbij als ik een probleem tegen kwam m.b.v. veel cola en pizza de nacht in heb gewerkt. Om de gehele volgende dag te besteden aan het repareren van alle fouten die ik daarbij had gemaakt. Leuk als je jong bent en niets beters te doen hebt.

Een verstandig mens gaat slapen en laadt de batterij weer op. Rome is ook niet in één dag gebouwd en de Ark van Noah ook niet. Het bouwen van websites en software is nooit af, je stopt gewoon af en toe even met werken.

zie ook: tijd

Vorige pagina